Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Πέτρα ...και πολύ μεράκι !


Η Άνω Μηλιά κατοικήθηκε πριν τέσσερις αιώνες ,στην αρχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η ιστορία της έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ανέπτυξε έναν πολύ ιδιαίτερο πολιτισμό με πλούσια τοπική παράδοση.Καταστράφηκε τελείως απ' τους Γερμανούς το1943 .

Σήμερα έχει περίπου εκατό παραθεριστικές κατοικίες οι οποίες χτίστηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια.Οι Άνω Μηλιώτες είναι ντόπιοι αλλά και πολύ άλλοι από Θεσσαλονίκη ,Κατερίνη,Βόλο ,Κοζάνη....Κοινό χαρακτηριστικό όλων η αγάπη και οσεβασμός στη φύση.Έχτισαν τα σπίτια τους με υλικά φυσικά ...και πολύ πολύ μεράκι !

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ελπίδα...

Μια βόλτα στη φύση το Σαββατοκύριακο μας έδωσε , ανέξοδα , στιγμές  χαράς...και ελπίδας .


Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η μαγεία της φύσης!!

Αρχικά ξεκίνησαν τη ζωή μόνα τους. Στο μεγάλωμά τους όμως έπρεπε να συνεργαστούν για να επιβιώσουν. Συνεχίζουν μέχρι σήμερα να πορεύονται αρμονικά . Κοιτάζοντάς τα σκέφτεται κανείς  πως τα δέντρα συνεργάζονται  μάλλον καλύτερα  απ' τους  ανθρώπους.. Βρίσκονται κοντά στον....καλύτερα όχι, ας μην το γράψω. Οι καυστήρες ξύλων δεν κάνουν διακρίσεις..




Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Μονοπάτι Πιερίδων Μουσών

Απέναντι απ` το Ορειβατικό Καταφύγιο ,το οποίο βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του οικισμού και φαίνεται από παντού,ξεκινάει το Μονοπάτι των  Πιερίδων Μουσών.Είναι μια υπέροχη διαδρομή δίπλα στο παλιό αυλάκι,ασφαλής,χωρίς ανάβαση για όλη την οικογένεια.Οι εικόνες είναι εκπληκτικές...και στο τέλος της διαδρομής μας περιμένει το ποτάμι με νερό γάργαρο  ,πόσιμο.