Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το κέντρο του χωριού

Φτάνοντας στην Άνω Μηλιά,αφού περάσουμε τον Άι -Θανάση,φαίνεται μπροστά μας η πετρόκτιστη εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.Πρόκειται για πολύ σημαντικό  μνημείο χτισμένο πριν την επανάσταση του 1821.Είναι το κέντρο του οικισμού και εκεί κοντά κατασκευάστηκε φέτος μια πέτρινη πλατεία,δεμένη πολύ αρμονικά με το ορεινό τοπίο,για τις κοινωνικές  και πολιτιστικές εκδηλώσεις των κατοίκων.Το Σάββατο εθελοντές φύτεψαν διάφορα φυτά στο χώρο αυτό...και αγωνία όλων μας είναι να τύχουν της φροντίδας που χρειάζονται.Οι επισκέπτες του Σαββατοκύριακου ήταν ιδιαίτερα τυχεροί ..

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο δρόμος προς την Άνω Μηλιά

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την Κατερίνη με κατεύθυνση προς  Ελασσόνα..
Αφού περάσουμε τα χωριά Σβορώνος, Μοσχοχώρι και  Μηλιές ( εμείς οι ντόπιοι τις ξεχωρίζουμε με τα κλασικά ελληνικά πρότυπα κάτω - μεσαία και άνω) φτάνουμε στον προορισμό μας. Έχουμε στρίψει μετά την Κάτω Μηλιά προς Μεσαία και Άνω..
Στην ανάβαση μας μετά τη Μεσαία Μηλιά αρχίζουμε να νιώθουμε την καθαρότητα του αέρα και απολαμβάνουμε τη θέα προς το Θερμαϊκό και τις ακτές της Χαλκιδικής..
Φτάνοντας στην είσοδο του χωριού μας καλοσωρίζουν τα ερείπια του βυζαντινού ναού του Αγίου Αθανασίου..

Συνεχίζουμε.........



Καλώς ήρθατε στα Πιέρια!!

Η Άνω Μηλιά Πιερίας βρίσκεται στα 1000 μ. υψόμετρο στα Πιέρια, πολύ κοντά στην πόλη της Κατερίνης. Απέχει από τη Θεσσαλονίκη μόλις μία ώρα και ο δρόμος είναι όλος ασφάλτινος. Είναι ένας μαγευτικός προορισμός για όλες τις εποχές. Υπάρχουν υπέροχες διαδρομές για περιπατητές αλλά και για όσους θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν με την οικογένεια τους κοντά στη φύση.



Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και σας περιμένουν..